S. Sindicals
 
 
 
QUI SOM?
SAP-PL, el nou sindicalisme
Situació Actual
Són temps de canvi. Les dificultats globals per les quals travessa Europa han provocat en alguns dels seus estats membres, com és especialment el cas de l’Estat espanyol, una crisi que no només és econòmica, sinó que la podríem definir com una crisi sistèmica (econòmica, social, política, institucional i de valors). La pèrdua de drets, l’endarreriment en l’estat del benestar i la manca de confiança en gairebé tots els estaments polítics i socials, són factors que ens porten a pensar que ens trobem davant d’un possible canvi de model. Els cossos de Policies Locals, Vigilants Múnicipals i Portuària de Catalunya, no és aliè a aquests ràpids i contundents canvis. I la seva afectació també atempta contra l’estabilitat del nostre col·lectiu.

És únicament així com podria explicar-se la situació sindical del cos, la qual pateix una crisi de manca de confiança i implicació per una àmplia majoria dels professionals que el formen. Som coneixedors que a dia d’avui, el col·lectiu demana quelcom més als seus representants sindicals. Som conscients que a dia d’avui, els sindicats hem passat de ser quelcom purament instrumental a ser una eina de reivindicació professional, on l’acció sindical es presenta, si no com el més important, com un dels pilars fonamentals de la nostra activitat.

Evolució
És ara doncs, el moment de fer un canvi de perspectiva. És moment d’imposar un canvi de dinàmica. Cal assentar les bases d’un nou sindicalisme, un sindicalisme adaptat a les necessitats del present que permeti cobrir les mancances que avui dia pateixen els professionals de la seguretat. La nostra organització sindical està disposada a donar un pas endavant. SAP-PL està preparada per liderar una nova etapa, i amb capacitat de canvi d’aquells aspectes pels quals ha estat criticat. Treballarà per assolir els objectius principals que els professionals dels diferents cossos de seguretat, tant clarament han manifestat.

Els defectes cal fer-los virtuts i és evident que, davant una àmplia opinió, la nostra organització no pot quedar aturada esperant veure com canvien els fets al llarg de la història. Cal fer un nou sindicalisme. Un sindicalisme actiu i atractiu. Un sindicalisme 2.0 vers el col·lectiu. I això només pot passar per efectuar tots aquells canvis demandats pels nostres professionals.

Objectiu
Sabem que els cossos de Policies Locals, Vigilants Múnicipals i Portuària de Catalunya no som uns col·lectius com qualsevol altres. Sabem que fins ara, els cossos de Policies Locals, Vigilants Múnicipals i Portuària de Catalunya ha estat creixent i per tant, la cohesió interna ha estat difícil pels legítims interessos individuals, la qual cosa ens ha pogut posar en una posició de feblesa o fins i tot de desencís. Però també sabem que no som simples “funcionaris” i ara ha arribat el moment que prenguem consciència que som un col·lectiu professional, amb un paper fonamental per la societat.

La Policia és un cos especial i per tant, les seves condicions de treball, les seves reivindicacions i el seu tracte ha de ser igualment especial. SAP-PL ha de treballar per tal que així sigui i perquè la tasca policial sigui reconeguda per tots els estaments amb qui es relaciona. La dignificació de la tasca policial ha de ser, i serà, un dels objectius principals de la nostra organització sindical.

És per això que SAP-PL ha de definir una direcció concreta i una clara línia d’acció sindical, coneguda per tot el col·lectiu; acceptant que molt possiblement alguns dels membres de la Policia de Catalunya no hi estaran d’acord, i podran veure’s millor representats per altres formacions sindicals. Per ells només ens quedarà acceptar la seva voluntat i caldrà buscar, en la mesura del possible, punts de trobada dialogats que permetin consensuar línies d’acció conjunta.

És necessari que la nostra organització valori quin ha de ser el perfil d’afiliació que, per ideologia, valors, trajectòria i tarannà, li és més pròxim. En definitiva i després de tot l’esmentat fins el moment, la nostra organització sindical considera que és necessari articular una EVOLUCIÓ cap a un sindicat de segona generació.

Serveis a l'afiliat
Segueix-nos
SOS desaparecido
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis. Accepto
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí